piatok 21. júla 2017

Futbalisti Lazia si vďaka výhre v Neapole poisťovali Ligu majstrov

Na štvrtú pozíciu sa posunula Fiorentina po výhre 3: 0 nad Chievom Verona a spoločne s sport stavky Neapolom si vybojovala účasť v základnej skupine Európskej ligy.

Lazio otvorilo skóre v Neapole v 33. minúte, keď Parolovu ľahko tečovanou strelu gólman Andújar nedokázal vytesniť. Ešte do konca polčasu zvýšil Candreva, ktorý si, rovnako ako Parole, pripísal v tejto sezóne desať zásahov.

Po prestávke ale zverenci trénera Beníteza, pre ktorého to bol posledný zápas na lavičke Neapola, zvýšili aktivitu a vyrovnali. Obe bránky strelil Higuaín, s 18 gólmi najlepší strelec tímu. Chvíľu pred druhým gólom bol vylúčený hosťujúci stredopoliar Parole a Lazio hralo v desiatich.

Lenže ani Neapol nedohral v plnom počte, dvadsať minút pred koncom dostal červenú kartu Ghulam. V 76.minúte mohol po Luličově faule z pokutového kopu dokonať obrat a skompletizovať hetrik Higuaín, bránku však prestrelil. Na druhej strane päť minút pred koncom rozhodol o výhre Lazia Onazi, v závere sa presadil ďalší striedajúci hráč Klose.

Neapol skončila piata. Pred ňu sa posunula Fiorentina, ktorá porazila Chievo 3: 0. O piatu výhru "Violy" v rade sa zaslúžili Iličič, Bernardeschi a Badelj.

Sassuolo potvrdilo formu z posledných zápasov a štvrtýkrát za sebou vyhralo, FC Janov zdolalo 3: 1. Dva góly strelil Zaza. Mohol osláviť aj hetrik, keby v druhom polčase premenil penaltu. Jeden zásah si pripísal Berardi, ktorý v tíme hosťuje z Juventusu.

Janov síce skončil na šiestom mieste, Európsku ligu si však nezahrá, pretože UEFA mu neudelila licenciu.Do súťaže sa prebojoval mestský rival Sampdoria, ktorá iba remizovala 2: 2 s posledný Parmou, napriek tomu sa udržala na siedmej pozícii o bod pred Interom Miláno, ktorý porazil Empoli 4: 3. Dvoma gólmi sa na výhre podieľal Icardi, ktorý sa s 22 zásahmi v sezóne podelil o prvú priečku v tabuľke strelcov Serie A s veteránom Tonim z Hellas Verona.

AS Rím mal pred posledným kolom isté druhé miesto a tým aj účasť v základnej skupine Ligy majstrov, mrzieť ho teda nemusí ani prehra 1: 2 s Palermom. Rozdielovú bránku dal v nastavení Belotti.

Juventus mal dávno istý titul, Verona zase zaistenú záchranu. Napriek tomu ich zápase v poslednom kole talianskej ligy lákalo: ponúklo totiž súboj dvoch najlepších strelcov, v ktorom uspel veronský veterán Luca Toni.Pri remíze 2: 2 dal jednu z bránok, zatiaľ čo Carlos Tévez z Juventusu v závere nepremenil penaltu.

Toni tak zakončil sezónu na dvadsiatich dvoch góloch, čo je v tridsiatich ôsmich rokoch fantastický výkon. A vytáhl útočník má teraz blízko k trofeji pre najlepšieho strelca ligy - reálne ho môže dohnať už len Mauro Icardi z Interu Miláno, ktorý stráca dve trefy a v nedeľu by nemal chýbať v zostave proti Empoli.


Tévez už ku dvadsiatich nastrieľanými gólom ďalšie nepridá.

Posledné Toniho gól padol chvíľu po polčase, v čase, keď Juventus viedol 1: 0. Po vyrovnaní síce išiel znovu do vedenia vďaka Llorentemu, ale v závere prišli divokej okamihy.

Najskôr penalta pre Juventus, ktorú zahodil Tévez. stavkove bonusy Potom červená karta pre záložníka Pepeho a štandardné situácie.A po nej vyrovnaní, ktoré obstaral Gómez. Ani to však nemohlo Juventusu príliš pokaziť radosť, na čele tabuľky bude mať po skončení l igy veľký náskok - zatiaľ na neho druhé AS Rím stráca sedemnásť bodov.

V druhom sobotňajšom zápase AC Miláno vyhral na ihrisku Atalanty Bergamo a na záver nepodarené sezóny aspoň trochu potešil fanúšikov. Hostia, ktorí sú v tabuľke až deviata, síce prehrávali po góle Baselliho, ale potom skóre otočili vďaka dvom gólom Bonaventúru a jednej trefe Pazziniho.

stavkovanie

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára