štvrtok 20. júla 2017

Lemieux je znovu na scéne. Tentoraz ten neduživý chalan

Vážil sotva kíl. Otcovi sa vošiel do jeho veľkej dlane. Vytúžený synček Austin sa manželom Lemieuxovým narodil v aprílovú nedeľu, tri mesiace pred termínom. bet365 bonus S pomocou lekárov a modlitieb rodičov v nemocnici stojaci kúsok za Pittsburghom bojoval na jar 1996 o právo zotrvať na svete.

Teraz je mu devätnásť a dostal sa na širšiu súpisku Omaha Lancers, klubu v najvyššej americkej hokejovej juniorskej súťaži USHL . Z chorého chlapčeka vyrástol v mladého muža meracieho 188 centimetrov.

Pravda, sa 73 kilogramami pripomína chudú postavou skôr basketbalistu. bet 365 V draftu do NHL si ho vlani ani tento rok nikto nevy bral. Možno to nikdy nedotiahne do ligy, v ktorej kedysi vládol jeho otec Mario, kapitán Pittsburgh Penguins. Napriek tomu už niekoľkokrát zasiahol do jej dejín.

Tak treba 26.apríla 1996, kedy Lemieux senior po dvoch trýznivých nociach prebdených v pôrodnici nastúpil proti St. Louis a usporiadal pod kupolou arény prezývané Igloo nezabudnuteľné predstavenie.

Mario Lemieux a pár fragmentov z jeho života.

Kto vie, čo ho vtedy motivovalo. Prítomnosť bet365 úderného páru Wayne Gretzky - Brett Hull v drese Blues? Alebo skôr chcel nevídanú kanonádu povzbudiť drobunkého Austina? Každopádne prispel k víťazstvu domácich 8: 4 piatimi gólmi a dvoma asistenciami.

Pri piatej trefe pošmykol a potom pri zadnom hradenia ležal s pažami zdvihnutými k stropu štadiónu, zatiaľ čo diváci šaleli. "Bola to Mariova show, to bezpochyby.Veľký predsta venie! "Poklonil sa Mike Keenan, kouč porazených.

" Dnešok bol výnimočný, "povedal Lemieux v obkľúčení novinárov, spadla z neho ťarcha šíreho sveta. "Dieťatku sa darí výborne, manželke taky, takže sa zase môžem sústrediť na hokej."

Austin boli štyri roky, keď už pravidelne chodil do kabíny Penguins. Obdivoval najmä ich kapitána Jaromíra Jágra. Mario sa medzitým stal majiteľom klubu, užíval si pohody v penzii, hral golf.

Na jeseň 2000 sa Austin v bet365 mobil zákulisí Igloo otočila ku kustód, ktorý práve brúsil korčule pred večerným zápasom.Scénku nedávno na svojom Facebooku opísal práve Jágr.

Chlapec sa pozeral na plagát hokejistu v drese "Pens" a pýtal sa brúsiče, kto to je. "Predsa tvoj otec," počul.

"On hral hokej?"

"To si píš. A dlho bol najlepší na svete. "

" Aha, to som nevedel. "

Jágr (a nielen on) sa domnieva, že sa zvesť o Austinová rozhovore s kustódom doniesla až k Mariovi. A že práve kvôli túžbe predviesť sa pred synčekom v plnej zbroji a paráde sa potom v decembri vrátil na ľad.

Blonďáček Austin užasnuto sledoval, jako plachta s číslom 66 klesala od stropu haly, kde pripomínala jedinečnosť legendárneho útočníka na odpočinku: Super Mario je späť.

Lemieux sa predviedol náramne.V mužstve vedenom Ivanom Hlinkom pomohol Jágrovi k piatej Art Ross Trophy pre kráľa bodovania. V Stanley Cupe postúpili Penguins do semifinále. Neskôr ešte do ligy osobne uviedol svojho nástupcu Sidneyho Crosbyho, načo nadobro skončil.

Austina potom občas trénoval v žiackych tímoch v Pittsburghu a okolie. Hoch u hokeja vydržal, hoci bol drobnejšie než jeho rovesníci. Až v poslednej dobe sa vytiahol. A ak ešte zosilnie, treba raz prenikne medzi profesionálmi. V minulej sezóne pravé krídl o dorasteneckého tímu Penguins Elite nazbieralo 37 bodov (14 + 23) v 31 štartoch.

Lemieuxové v hokejových kronikách zrejme nezatieni najslávnejšej pary "otec-syn".


Veď Bobby & amp; Brett Hull nastrieľali v NHL (vrátane play-off) 672 + 844 = 1 516 gólov.Gordie Howe si zase v konkurenčnej súťaži WHA zahral za Houston Aeros so synmi Markom a Martym.

Nie je pre potomka ľahké preraziť v odbore, v ktorom žiaril otec. Nevyhne sa večným porovnaním. Nie je ľahké sa s nimi vyrovnať. Trebárs Ivan Hlinka mladší tlak neuniesol. Ale zdá sa, že Austin Lemieux si lásku k hokeju nikým pokaziť nenechá.

bet365 stavky

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára