pondelok 17. apríla 2017

A-League taktiky: prečo Wellington Phoenix predstavujú hrozbu v tejto sezóne

Od tej vyhlásenie, Wellington dokončili 10. a deviaty na A-League rebríku, pripúšťa 100 gólov v tomto procese.Ale s novými tvárami v družstve, Wellington držal ich prvý čistý list sezóny, porážať novo korunovaný ázijskú Ligu Západné Sydney Wanderers 1-0 v piatok večer.

"Len som si myslel, že obrana bola pevný ako skala, "povedal tréner Ernie Merrick po zápase. "My [nemal] dať oveľa ďalej vôbec, to bol čistý list pre nás, brankár bol pri tom, keď potreboval byť…sme usporiadali dobrú líniu a kontrolované záloha, takže to bol dobrý výkon po celý."

Rozhodnutie Merrick, aby pole nezmenenú začínajúce 11 z ich 2-0 strata pre Melbourne Victory robil víťazstvo a čisté konto všetky ďalšie pozitívne.V hre proti víťazstvu, nedostatky vo Wellingtone systému boli jasné v prvej polovici, ale Merrick a Wellington boli schopní riešiť a vyriešiť tieto problémy proti Západnej Sydney.

Za víťazstvo, Wellington nastúpenej 4-4 -2 diamant, sa mladý holandský import Roly Bonevacia hrá dôležitú úlohu ako najmodernejšie hráč v zálohe. Skoro ako akési falošné záložníka, kedy Phoenix mal majetok Bonevacia pukne vpred do ústrednú úlohu útočného.Ale keď sa z držania, Bonevacia klesla späť do stredu ihriska pri príležitosti víťazstva stredopoliar Carl Valeri.

Na inom mieste v strede poľa, Alejandro Rodriguez tlačil dopredu, aby tlakovú Rashid Mahazi a Vince Lia, na pravej strane diamantu, sa vrátil a späť medzi centrálnej polohe a uzatvorenie ľavej zadnej Dylan Murnane v závislosti na ktorej strane hracej loptu bol n a. Facebook Pinterest Wellington obranný tvar proti víťazstvu opustil Mark Milligan zatiaľ niesť loptu dopredu z obrany. Fotografie: Grafický

Ale chyba v tomto systéme bolo jasné od veľmi skoro v prvej polovici roka.Víťazstvo kapitán Mark Milligan, ich najlepšie passer loptu zostalo unpressured v držaní a ako výsledok bol často schopné niesť loptu dopredu a sprej nebezpečné priesmyky, že odpojené Wellington záloha značenia. Táto taktická funkcia hral úlohu v úvodných 25 minút, kedy Milligan a jeho kolega centrum-back Leigh Broxham obaja záložníci od obchodu, postavených útoky zozadu.To tiež hralo úlohu pri zostavení až k víťazstvu víťazstvu voľný kop, ktorý viedol k prvej gól z hry.

Na západnej Sydney, kde Matthew Spiranovic hrá v pravostrannú stredu zadnej polohou, bolo nevyhnutne potrebné zmeny. "Som veľkým zástancom trénovať a nie sekanie a mení tím každý týždeň," povedal Merrick potom, čo bolo oznámené, jeho zostava pre hru Západnej Sydney. Takže namiesto toho, vyhadzovali systému a vykonávanie zmien vo svojom rozbehu 11, Merrick namiesto toho sa rozhodol vylepšiť ako Wellington obhájená. Toto odstránilo nedostatky viditeľné v predchádzajúcej hre.Facebook Twitter Pinterest Ale Rady Bonevacia sa oproti Západnému Sydney odohral trošku odlišnú obrannú úlohu, ktorá mu umožnila tlačiť Matthewa Spiranovica, keď sa snažil dostať loptu z obrany. Fotografia: Graficky Bez lopty, Bonevacia stále klesla späť do stredu. Ale na rozdiel od predchádzajúceho týždňa, kde bol mužom označený Valeri, umiestnenie Bonevacie bolo proaktívnejšie.Pred oponou Jasonom Trifirom sa Bonevacia snažil zablokovať preteky na stredné pole, ale keď bol Spiranovič v držbe, mohol sa posunúť dopredu a vyvíjať tlak na loptu a zabrániť západnému Sydneymu, aby prenikal z hlbokých prechodov.

Toto jemné, ale neuveriteľne dôležité vylepšenie Wellingtonovho obranného systému im umožnilo obmedziť útoky Western Sydney.To bolo preto, že im neumožnili vytvoriť pomocou strede poľa a čistý list dal Wellington platformu pre odpracovať. To tiež ukazuje, aké dôležité je efektívne koučovanie, a to najmä v lige, kde tímy majú obmedzené množstvo štvorkoliek a musia dodržiavať platový strop.

Ak Wellington môže dôsledne pár tento druh obrannej pevnosti a taktické rozum s citom tempo a kreativitu ponúkol útočníkmi ako Michael McGlinchey a Burns, potom to môže byť v sezóne, kedy môžu opäť hrať finále futbal. A kresliť tie all-dôležité davy, ktoré Morgan a d oska Phoenix chcú.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára