pondelok 10. apríla 2017

Nepotrebujeme Union Jack na tím GB je súprava - je to škaredé a rozdeľujúce

Nemyslím, že vlajka únie je agresívna, pretože stelesňuje cisársku aroganciu alebo donucovací zväzok, ktorý na svojom mieste drží Škótsko. Nie, to vyzerá ako keby to bolo.

Pozrite sa na to, ak sa vám podarí. S jeho preplneným výbojom pravouhlých a diagonálnych vyžarujúcich čiar je britská vlajka ťažká a vyčerpávajúca, silná a ostrá. Na bojovom poli by to malo zmysel. Iste, tento zlomyseľný štandard slúžil na zhromaždenie rally v bitke pri Waterloo. Ale dnes? Na športových podujatiach? Vyzerá to blbosť. Namiesto toho, aby naznačoval jednotu, jej rozdelenie v ostrých uhloch znamená fragmentáciu. V skutočnosti neúnavná dynamika jeho dizajnu evokuje šok a rozbitie lopty, ktorá sa rozpadá na francúzsku loď v bitke pri Trafalgaru.Facebook Twitter Pinterest Jasper Johns flag:, Hviezdy a bary sú upokojujúce a upokojujúce na pohľad. 'Fotografie: AP

To je v poriadku, keď Británia vládne vlnám, ale jeho vojenské hystéria nedáva zmysel v dnešnej dobe. Ak chcete vidieť, ako vizuálne odpudzujúce vlajku zjednocovací naozaj stačí ju porovnať s naozaj veľkou národnú vlajku, že v Spojených štátoch. Americká vlajka je krásny, pretože umelec Jasper Johns videl veľmi jasne, keď sa jeden z koláží a voskové farby. Hviezdy a bary sú upokojujúce a upokojujúci pohľad. Tieto vrstvy opakovaných línií majú kvalitu minimalistické techniky, aj keď pochádzajú z dlho predtým, než takéto umenie bol vynájdený.Možno, že americká vlajka má skrytý vplyv na všetky svoje umelecké hnutie, a to nielen na Johns. Tyče visí tam v harmónii a mieri, a hviezdy plávajú majestátne vo svojom m odrom éteru. Táto konštrukcia dokáže byť tak silná a mäkká. To isté platí aj pre francúzsku trikolórou, ďalší zo svetovo najatraktívnejších vlajok. Jeho jednoduché obdĺžniky farby sú označené tučným písmom, ale krásne.Niet divu, že bol napodobňovaný toľkými inými národmi v rôznych farbách.

Nemusíte vidieť mnoho iných krajín, že napodobní britský flag.Design Tímové GB atletika kit, ktorý nie je, smiešne '(s alebo bez príznaku únie) viac

vlajky Spojených štátoch a vo Francúzsku sú výsledky revolúciou 18. storočia, ktoré dali ich tvorcovia pocit začína nanovo. Žiadne duchmi minulých alebo oslabených histórie ovplyvňoval konštrukcii týchto revolučných noriem. Naopak, oni potrebovali byť úplne nové, symbolizujúce novej ústavy, nové začiatky. Britská vlajka je trochu starší - skorá verzia návrhu sa objavil v roku 1606, po tom, čo James Vi Škótska tiež sa stal Jamesom ja Anglick a.Potom, čo vec odboru v roku 1707 britských vlajok začali byť zamával všade - v skutočnosti, na koncoch kolonizované krajiny. V William Hogarth je maľovanie Pochod stráží do Finchley, redcoated vojaci nosiť, ako sa pripravujú na obranu Londýna pred zubom Bonnie Prince Charlie a jeho povstaleckej škótskej armády.

Vlajka únia je potom vo svojom veľmi pôvodu, kompromis, združovania rôznych národných symbolov, anglický červený kríž St George sa škótskym saltire. Dnes anglický dávajú prednosť stredoveké červený kríž a Škóti dávajú prednosť saltire.Waleská mať draka.

Možno Rutherford námietka zmiznutie pod britskou vlajkou je zo sady národného Britské atletiku tímu odráža obavy o zákernej anti-union propagandy, ako by sa v čase SNP víťazstvo je stále politicky nesprávne športu zjednotenie britských symbolov príliš hrdo. Ale ja by som to argumentovať opačne. Možno, že vlajka Únia sama je psych ologickým impulzom pre nacionalistov, ktorí chcú rozbiť Británii. Jeho naprostá pompézne škaredosti nevedome poškodzuje obraz Únie.

Tak tu je nápad ukladať do Spojeného kráľovstva ako politický, emocionálne a kultúrne entity. Poďme vymyslieť novú vlajku.Poďme vizuálne zabudnúť na históriu interného kompromise a vonkajším násilím tento príznak tak nepekne stelesňuje. Nový príznak pre novú Británii by mohli pomôcť nám milovať svojho - celý -. Znovu národ


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára