utorok 11. apríla 2017

Musíme ostať pokojní, nabáda Kolo Touré

Liverpool sa pokúša o návrat medzi európskou elitu a pod manažérom Brendanom Rodgersom to konečne vyzerá, že by sa mohli verní fanúšikovia Reds dočkať. Populárnemu klubu z mesta Beatles patrí štvrtá priečka, ale na prvý Chelsea stráca len štyri body.
Kľúčom ku kvalifikácii do Ligy majstrov by mala byť obranná činnosť. Ak má tím okolo kapitána Gerrarda či hviezdneho útočníka Suáreza niekde slabinu, je to práve defenzívne zložka. Z posledných jedenástich súťažných stretnutí udržal brankár Simon Mignolet iba dve čistá konta, čo je na ambiciózny tím až prekvapivo málo.Jedným zo skúsenejších hráčov v tejto línii, ktoré má manažér Rodgers k dispozícii, je stopér Kolo Touré.
Skúsený obranca sa v rozhovore pre Liverpool Echo vyjadril práve k obrannej činnosti a priznal, že tu potrebuje celý tím ešte zlepšenie. "Vieme, že ako tím sa musíme ešte veľa zlepšovať, zvlášť p okiaľ ide o kontrolovanie stretnutí. Keď sa chcete umiestniť na čele kvalitnej ligy alebo ju dokonca vyhrať, musíte sa naučiť dobre brániť. Iste, darí sa nám dávať veľa gólov, ale v obrane nie sme tak istí.Potrebujeme na tom popracovať, aby sme pôsobili vyváženejším dojmom, " uznáva rodák z Bouaké.
V minulom kole sa Reds postavila Swansea, ktorá nakoniec spôsobila tímu manažéra Rodgersa o trochu viac problémov, než ktokoľvek čakal. Atraktívne zápasu musel rozhodnúť až Jordan Henderson, ktorého druhý gól v zápase znamenal tesnú výhru 4: 3. Ani tieto tri góly teda nevniesol medzi obranca Liverpoolu príliš pohody. "Trochu nás rozhodil fakt, že sme hrali až medzi poslednými a všetci naši konkurenti zvíťazili. Cítili sme tlak a robili chyby. Pomohol nám ale znamenitý zákrok Simon Mignolet, ktorý nás za stavu 3: 3 podržal.Následne sme zaútočili a strelil štvrtý gól, " spomína Touré.
V ď alšom kole najvyššej anglickej ligy čaká Liverpool výlet do Southamptonu, čo tiež nebude ľahké stretnutie. Napriek tomu Kolo Touré verí v zisk troch bodov. < i> "Najdôležitejšie sú pre nás tri body. Teraz sa plne sústredíme na ďalšie stretnutie, pretože vieme, ako dokáže byť Southampton nebezpečný. Je to trochu ľahšie, pretože každý tu robí maximum možností a chce uspieť. Sme skvelá partia a navzájom si pomáhame. "
Práve konkurencia v kombinácii s niekoľkými individuálnymi chybami pre Tourého znamenala stratu miesta v základe.Pod trénerom Brendanom Rodgersom ale verí, že si svoje miesto späť vybojuje. "Samozrejme som urobil niekoľko chýb, ale ako profesionál som sa z nich poučil a hodil ich za hlavu. To je jednoducho súčasť futbalu. Keď hráte basketbal, tiež si po jednej nepodarené strele nepoviete, že končíte. Naopak si vezmete loptu a skúšate to znova, " nevzdáva sa bývalý hráč Arsenal u nádeje.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára